Patru suspecți în atacul terorist de la Moscova au fost plasați în arest preventiv până pe 22 mai

Patru suspecți în atacul terorist de la Moscova au fost plasați în arest preventiv până pe 22 mai
Sursa foto: X

Patru bărbați acuzați de implicare în atacul de la Crocus City Hall, o sală de concerte de lângă Moscova, în urma căruia au murit cel puțin 137 de persoane, au fost plasați în arest preventiv până pe 22 mai, scrie Novaia Gazeta.

Cei patru bărbați sunt acuzați de „terorism” și riscă o pedeapsă cu închisoarea pe viață. Audierile de duminică au avut loc cu ușile închise. Autoritățile ruse au declarat că suspecții sunt cetățeni străini: Dalerdjon Mirzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni şi Muhammadsobir Faizov, iar potrivit presei ruse, sunt cetățeni din Tadjikistan.

În timpul audierilor, suspecții prezentau leziuni vizibile, în special vânătăi pe față. Unul dintre ei a fost dus în sala de judecată pe o targă medicală, însoțit de ofițeri de ambulanță. Potrivit anchetatorilor, cu toții au fost participanți direcți la atacul asupra sălii de concerte Crocus.

Atacul a avut loc în seara zilei de 22 martie. Cel puțin cinci atacatori au început să tragă focuri de armă la sala de spectacole înainte de concertul trupei Piknik. Totodată, au avut loc două explozii în clădire, acoperișul și aproximativ o treime din clădirea Crocus City Hall au fost cuprinse de foc. Până în prezent, autoritățile ruse au anunțat despre decesul a 137 de persoane, potrivit Meduza.

VIDEO/ Atac armat la un centru comercial de lângă Moscova. Presa rusă anunță că sunt morți și răniți
Persoane necunoscute, îmbrăcate în haine de camuflaj, au deschis focul la sala Crocus din Krasnogorsk, în apropiere de capitala rusă, relatează agențiile ruse TASS și RIA Novosti. Acolo urma să aibă loc un concert. Atacul a fost urmat de un incendiu de proporții și autoritățile încearcă din răsputer…
Atacatorii din Moscova, interogați de anchetatorii ruși. Unul a spus că i s-a promis 500 de mii de ruble pentru atac
Unul dintre presupușii atacatori de la sala de concerte Crocus din Moscova a spus anchetatorilor ruși că a fost racolat pe canalul Telegram ca să ucidă oameni. Acesta a recunoscut că a primit circa 250 de mii de ruble rusești, iar alte 250 de mii de ruble urma să le