Patru posturi TV, penalizate pentru devierile sunetului. CA a aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei

Patru posturi TV, penalizate pentru devierile sunetului. CA a aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei
Colaj ziar.md

Patru posturi de televiziune au fost sancționate pentru devieri ale nivelului sunetului între emisiuni și publicitate. În total, Consiliul Audiovizual (CA) a aplicat joi amenzi în valoare de 29.000 de lei.

Astfel, cele mai multe devieri - 99 la număr, le-a înregistrat postul PRO TV Chișinău. Totuși, având în vedere faptul că deviația medie a fost mică (-2.1 unități de tărie sonoră), canalul a fost sancționat cu 8.000 de lei.

Cu o amendă în sumă de 9.000 de lei s-a ales ZONA M. Potrivit CA, postul de televiziune a avut 52 de devieri ale nivelului tăriei sonore între comunicările comerciale audiovizuale și programele audiovizuale, cu deviația maximă de -6.9 unități de tărie sonoră și cea medie de -3.2 unități

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

La rândul lor, posturile regionale SOR-TV și AXIAL TV, cu 22 și, respectv, șapte devieri ale ale sunetului (deviația medie de -2.73 unități și -4.03 unități), au primit amenzi de 6.000 de lei fiecare.

„Serviciul media regional TV Elita, cu cele mai mici deviații, nu a fost sancționat. În același timp, ALBASAT a respectat prevederile referitoare la tăria sonoră”, a precizat autoritatea.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii CA au dispus un nou control pe tăria sonoră pentru posturile Canal Regional, Cinema 1, Mega TV, TV-Drochia, N4  și Noroc TV.