Patru polițiști de frontieră au obținut locuri de frunte la Campionatul Țărilor Balcanice din Turcia

Patru polițiști de frontieră au obținut locuri de frunte la Campionatul Țărilor Balcanice din Turcia
Sursa foto: Poliția de Frontieră / Telegram

Noi performanțe pentru polițiștii de frontieră din R. Moldova. Patru angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) au obținut locuri de frunte la Campionatul Țărilor Balcanice, care a avut loc în orașul Izmir, Turcia, în perioada 25-26 mai 2024.

Astfel, sâmbătă, 25 mai, Serghei Marghiev a obținut locul II la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 74.83 metri. În ziua următoare, alți trei polițiști de frontieră au cucerit medalii de aur și argint.

Mai exact, este vorba de Zalina Marghieva, care a câștigat locul I la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 71.12 metri, Andrian Mardare, care a obținut locul I la proba de aruncare a suliței, cu un rezultat remarcabil de 81.68 metri și Dimitriana Bezede, care a ocupat locul II la proba de aruncare a greutății, cu un rezultat de 16.84 metri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Participarea atleților la competiția internațională a fost încununată de succes, datorită pregătirii asidue și dedicației pe terenul de sport”, menționează Poliția de Frontieră.

Amintim că, acum două săptămâni, frații Marghiev au adus acasă aurul de la Turneul Internațional de Aruncări „Dionisopolis” din Balchik, Bulgaria. Succesul Zalinei Marghieva i-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, iar șansele lui Serghei de a reprezenta R. Moldova la olimpiada de vară sunt extrem de mari, datorită poziției sale din topul mondial.

Totodată, săptămâna trecută, polițistul de frontieră Andrian Mardare a obținut primul loc la concursul internațional de aruncări din Kladno, Cehia.