Patru copii s-ar fi intoxicat cu droguri la o terasă din capitală. Minorii au ajuns la spital

Patru copii s-ar fi intoxicat cu droguri la o terasă din capitală. Minorii au ajuns la spital
Imagine simbol. Sursa foto: Кишинёв в теме

Patru minori s-ar fi intoxicat cu droguri la o terasă din Chișinău, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Cazul a avut loc duminică, 30 iunie, în jurul orei 13:35.

Potrivit CNAMUP, medicii au sosit la fața locului în zece minute. Minorii aveau mai multe simptome, printre care cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbiciune generală.

Adițional, medicul superior al Dispeceratului comun de urgență IMSP CNAMUP a direcționat încă o echipă întrucât erau patru minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Membrii echipelor de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical, iar ulterior copii au fost transportați de urgență la Institutul Mamei și Copilului, fiind monitorizați permanent parametrii vitali.

Instituția atenționează că abuzul de droguri este o realitate dură în rândul minorilor și că un număr tot mai mare de adolescenți consumă substanțe interzise. În context, părinții sunt îndemnați să fie mai vigilenți.