Partidul Acțiune și Solidaritate și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au câte un deputat nou

Partidul Acțiune și Solidaritate și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au câte un deputat nou
Sursa foto: parlament.md

Parlamentul are doi deputați noi. Mandatele de deputat ale Anei Speianu, candidat supleant pe lista Partidului politic Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), și Said-Muhmat Amaev, candidat supleant pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au fost validate de Curtea Constituțională pe 5 martie, iar pe 14 martie aceștia participă la ședința plenară a Parlamentului.

Ana Speianu este pedagog de meserie, fiind învățătoare la școala primară „Haralambie Corbu” din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Anterior, a fost consilier local.

Said-Muhmat Amaev este jurist de meserie. Este maestru internațional al sportului și antrenor la școala sportivă specializată „Boris Petuhov” din Bălți.

Mandatele de deputat de pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate și Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au devenit vacante după ce Mihail Popșoi și Adrian Lebedinschi au fost numiți în alte funcții.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

UPDATE/ PAS are o nouă deputată. Curtea Constituțională a validat mandatul Anei Speianu
(Update) Ana Speianu este noua deputată a fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) din Parlament. Curtea Constituțională (CC) a validat mandatul acesteia în cadrul ședinței din 5 martie. Totodată, CC a validat mandatul unui deputat din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (B…