ULTIMA ORĂ! Pană majoră de curent în Muntenegru, Bosnia, Albania și Croația

ULTIMA ORĂ! Pană majoră de curent în Muntenegru, Bosnia, Albania și Croația
Imagine simbol

Muntenegru, Bosnia și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației, unde temperaturile s-au apropiat 40°C, au suferit vineri o întrerupere majoră a energiei electrice, potrivit distribuitorului de energie din Muntenegru, scrie Reuters.

„Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor de rețea”, a declarat CEDIS pe pagina sa de Facebook.

Un reporter Reuters a declarat că în capitala Saraievo și orașele Banja Luka și Mostar nu este electricitate. Presa locală a raportat o întrerupere de curent în toată țara.

Compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că întreruperea în anumite părți ale țării a fost cauzată de „o defecțiune internațională care a afectat mai multe țări”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Operatorul croat efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza”, menționează compania.

HEP a declarat că și-a pus în funcțiune capacitățile de producție pentru a asigura „aprovizionarea în cel mai scurt timp posibil”.

Cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației era fără electricitate. Potrivit presei locale, traficul în orașul de coastă Split s-a oprit după ce semafoarele au încetat să funcționeze. S-au auzit sirenele ambulanțelor în tot orașul.

Totodată, televiziunea albaneză Top Channel a declarat că mai multe orașe, inclusiv capitala Tirana, nu au curent electric. Ea a citat surse care spun că defecțiunea unui interconector din Muntenegru a provocat întreruperea curentului.