Pacienții Institutului Oncologic sunt nevoiți să aștepte până la trei luni pentru internare

Pacienții Institutului Oncologic sunt nevoiți să aștepte până la trei luni pentru internare
Imagine simbol

Persoanele diagnosticate cu cancer trebuie să aștepte până la trei luni pentru a fi spitalizate în secțiile Institutului Oncologic din Chișinău. Potrivit datelor prezentate de instituție, cel mai mult sunt nevoiți să aștepte pacienții cu tumori la cap și gât, timpul de așteptare ajungând la 94 de zile.

Între 25 și 39 de zile trebuie să aștepte pacientele cu probleme oncologice la sân, iar persoanele care au nevoie de asistență medicală în domeniul proctologiei - 33 de zile.

Pacienții care au nevoie de radioterapie trebuie să aștepte 45 de zile, în timp ce cel mai mic rând de așteptare pentru spitalizare se atestă în secția Gastrologie. Concomitent, copii diagnosticați cu cancer sunt spitalizați fără rând.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Bolnavii trebuie să aștepte și atunci când vine vorba de consultații la medicii specialiști din cadrul Centrului Consultativ Diagnostic al Institutului Oncologic.

De exemplu, femeile care au nevoie de consultația medicului mamolog trebuie să aștepte între 18 și 40 de zile, iar pacienții care vor să ajungă la medicul urolog - între 11 și 39 de zile.