Orașul Chișinău s-a calificat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027

Orașul Chișinău s-a calificat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027
Imagine simbol

Orașul Chișinău va concura în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027.  Forumul European de Tineret a publicat lista scurtă a orașelor finaliste, anunță primarul Capitalei, Ion Ceban.

„M-am bucurat să aflu această noutate pentru tinerii noștri și pentru toate eforturile pe care le depunem în dezvoltarea segmentului de tineret în municipiul Chișinău”, a menționat edilul capitalei.

Echipa de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău, împreună cu organizațiile de tineret, sub egida Primăriei municipiului Chișinău, vor lucra la elaborarea unui plan complex de activități pentru tineri, care urmează a fi prezentat către juriul european.

Rezultatele finale vor fi publicate în luna noiembrie. Ceremonia de premiere va avea loc la Gent (Belgia), oraș desemnat Capitala Europeană a Tineretului 2024.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Capitala Europeană a Tineretului (abreviat EYC) este titlul acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în timpul căruia i se oferă oportunitatea să manifeste, prin intermediul unui program cu multe fațete, viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică a tineretului

Potrivit serviciului Eurodesk, în fiecare an, un alt oraș european are oportunitatea de a-și prezenta ideile inovatoare, proiectele și activitățile ce privesc participarea activă a tinerilor în societate și aduc o nouă perspectivă privind toate aspectele vieții orașului.

Inițiativa aparține Forumului Tineretului European, iar prima capitală a fost aleasă în 2009. Din 2014, Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei este un partener oficial al proiectului Capitală Europeană a Tineretului.