Oamenii legii au pornit urmărirea penală în cazul omorului din capitală. Precizările Procuraturii Generale

Oamenii legii au pornit urmărirea penală în cazul omorului din capitală. Precizările Procuraturii Generale
Captură de ecran. Sursa foto: Primul în Moldova 

Procuratura Generală (PG) a venit cu noi detalii în privința crimei săvârșite astăzi în sectorul Rîșcani al capitalei. Responsabilii de la PG anunță că organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Rîșcani a pornit urmărirea penală conform elementelor infracțiunii de omor comis cu deosebită cruzime. Oamenii legii întreprind măsuri pentru identificarea și reținerea atacatorului.

„O persoană neidentificată, cu fața acoperită, deplasându-se cu o trotinetă electrică, cu un pistol de model nestabilit, a efectuat patru împușcături în spate și trei împușcături în capul unui bărbat de 41 de ani, cetățean turc, care a decedat imediat Procuratura va veni cu date suplimentare despre personalitatea victimei”, a transmis PG.

Amintim că în această dimineață un cetățean străin a fost împușcat în timp ce se afla la terasa unui local de pe strada Kiev din sectorul Rîșcani al capitalei. Atacatorul avea cagulă pe cap, cască, era îmbrăcat într-o cămașă albă, pantaloni de culoare bej și se deplasa cu o bicicletă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu a declarat pentru Radio Moldova că una dintre versiunile examinate de polițiști este omorul la comandă, executat de un killer bine pregătit.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În prezent, oamenii legii efectuează toate măsurile speciale pentru reținerea suspectului. La toate ieșirile din capitală, dar și la o anumită rază de oraș sunt amplasate filtre de polițiști, care verifică minuțios toate mijloacele de transport.

Anterior, Poliția a anunțat că bărbatul împușcat este un cetățean al Turciei, în vârstă de 41 de ani. Străinul a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile din Marea Britanie, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei. Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil.

„Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar. Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală”, au precizat reprezentanții IGP.

Potrivit portalului Puls Media, bărbatul ucis este Izzet Eren, liderul principal al bandei Tottenham Turks, care urma să fie extrădat autorităților de la Londra. Hotărârile publicate pe site-urile instanțelor naționale de judecată confirmă informația că victima despre care a anunțat Poliția este Izzet Eren.

Crima din sectorul Rîșcani: Vecinii străinului împușcat spun că acesta era „foarte adecvat” și „un om liniștit”
Vecinii bărbatului împușcat în sectorul Rîșcani al capitalei susțin că sunt șocați de cele întâmplate. Unul dintre aceștia a declarat pentru jurnaliști că victima era foarte adecvată și liniștită. „E un vecin de-al nostru. Îl vedeam rar, dar îl vedeam. Ieșea cu câinele la plimbare. Mai mult nu mă c…
Noi detalii în cazul crimei din capitală. Cine este bărbatul împușcat în sectorul Rîșcani
Poliția anunță că bărbatul împușcat miercuri dimineața pe strada Kiev din capitală este cetățean al Turciei, în vârstă de 41 de ani. Acesta a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile din Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comi…
Omor în plină stradă la Chișinău. Un bărbat a împușcat mortal un cetățean străin
În dimineața zilei de 10 iulie, în sectorul Rîșcani al capitalei a fost comis un omor, anunță oamenii legii. Potrivit poliției, un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția altuia. Persoana în care s-a tras a decedat. Angajații tuturor subdiviziunilor specializate se…