„O procedură de rutină”. Ministerul Apărării, despre scrisorile expediate de Centrele Militar-Teritoriale

„O procedură de rutină”. Ministerul Apărării, despre scrisorile expediate de Centrele Militar-Teritoriale
Colaj ziar.md. Sursa foto: Ministerul Apărării

În ultima perioadă, mai mulți cetățeni au raportat pe rețelele sociale că au primit scrisori de la Centrele Militar-Teritoriale (CMT), în care li s-a solicitat să prezinte informații cu privire la verificarea datelor personale. Potrivit Ministerului Apărării, populația nu trebuie să intre în panică, întrucât aceasta este o procedură anuală de rutină, realizată din 2002, fără întrerupere.

„Nu implică riscuri de niciun fel pentru cetățeni. Acțiunea respectivă are loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245-XV din 18.07.2002 „Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” și are un singur scop - actualizarea bazei de date a Centrelor Militar-Teritoriale și Secțiilor Administrativ-Militare (SAM)”, precizează reprezentanții Ministerului Apărării.
Sursa foto: Ministerul Apărării

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Cetățenii care au întrebări în privința citațiilor sunt îndemnați să contacteze CMT-ul sau SAM-ul la numărul indicat în ordinul de chemare sau să apeleze la linia instituțională pentru informare a Ministerului Apărării (022 252 009);

„Îndemnăm cetățenii să nu cadă pradă dezinformărilor la acest subiect, să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale”, au conchis responsabilii.

De la începutul războiului în Ucraina, în mediul online au apărut în numeroase rânduri dezinformări privind mobilizarea rezerviștilor, recrutarea tinerilor pentru a executa serviciul militar în termen, recepționarea de către cetățeni a ordinilor de chemare la centre militar-teritoriale. De fiecare dată, Ministerul Apărării a dezmințit informațiile.