O moldoveancă, prinsă pe Aeroportul Chișinău cu mărfuri nedeclarate. Ce riscă femeia

O moldoveancă, prinsă pe Aeroportul Chișinău cu mărfuri nedeclarate. Ce riscă femeia
Sursa foto: Facebook/Serviciul Vamal

O femeie din R. Moldova a încercat să intre în țară cu mai multe mărfuri nedeclarate. Cazul a fost înregistrat de către funcționarii postul vamal Aeroport Internațional Chişinău, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor de la ruta “Istanbul -Chişinău”.

Potrivit Serviciului Vamal, femeia, în vârstă de 36 de ani, a selectat „coridorul verde- nimic de declarat”. Totuși, în cadrul controlului vamal, în valiza acesteia au fost depistate mărfuri în cantități comerciale.

Bunurile au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării. Persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Articolul 287 alin. (10) din Codul Contravențional spune: Introducerea pe sau scoaterea de pe teritoriul R. Moldova a mărfurilor, obiectelor și altor valori, prin locuri stabilite pentru control vamal, prin tăinuire de controlul vamal, prin ascundere în locuri special pregătite sau adaptate în acest scop, ori cu folosirea frauduloasă a documentelor sau a mijloacelor de identificare vamală, ori prin nedeclararea sau declararea neautentică în documentele vamale sau în alte documente de trecere a frontierei, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, dacă valoarea mărfurilor, obiectelor și altor valori constituie:

  • până la 2000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de unități convenționale;
  • de la 2000 până la 4000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 500 la 900 de unități convenționale;
  • de la 4000 până la 8000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 900 la 1200 de unități convenționale.