O moldoveancă a încercat să scoată din țară 26 de mii de euro, fără să-i declare

O moldoveancă a încercat să scoată din țară 26 de mii de euro, fără să-i declare
Sursa foto: Facebook/Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău

O femeie din R. Moldova a încercat să scoată din țară 26.000 de euro fără să-i declare, anunță Poliția de Frontieră. Potrivit instituției, cazul a avut loc pe 12 aprilie anul curent.

Astfel, acesta s-a prezentat vineri, 12 aprilie, printre pasagerii cursei „Chișinău-Milan Bergamo”.

„În cadrul controlului de securitate au fost observate bancnotele în geanta de mână, ulterior la extinderea verificărilor, echipa comună a descoperit cei 26 mii euro”, au notat polițiștii de frontieră.

Banii au fost ridicați, iar cazul este transmis pentru cercetare Direcției urmărire penală din cadrul Serviciul Vamal al R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit Codului Contravențional:

Introducerea pe sau scoaterea de pe teritoriul R. Moldova a mărfurilor, obiectelor și altor valori, prin locuri stabilite pentru control vamal, prin tăinuire de controlul vamal, prin ascundere în locuri special pregătite sau adaptate în acest scop, ori cu folosirea frauduloasă a documentelor sau a mijloacelor de identificare vamală, ori prin nedeclararea sau declararea neautentică în documentele vamale sau în alte documente de trecere a frontierei, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, dacă valoarea mărfurilor, obiectelor și altor valori constituie:

  • până la 2.000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de unități convenționale;
  • de la 2.000 până la 4.000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 500 la 900 de unități convenționale;
  • de la 4.000 până la 8.000 de unități convenționale, se sancționează cu amendă de la 900 la 1.200 de unități convenționale.