O masă caldă pentru cei mai triști: În R. Moldova este organizată colecta națională de produse alimentare

O masă caldă pentru cei mai triști: În R. Moldova este organizată colecta națională de produse alimentare
Colaj ziar.md. Sursa foto: Misiunea Socială „Diaconia”

Astăzi, în sâmbătă dinainte de Florii, în R. Moldova este organizată colecta națională de produse alimentare, în cadrul Campaniei de Paști „Masa Bucuriei”. Evenimentul va implica sute de voluntari și se va desfășura în 103 magazine din Chișinău și alte 25 de localități.

La colectă pot fi donate produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve. Potrivit organizatorilor, datorită implicării oamenilor cu inimă mare, sâmbăta Floriilor va umple pe parcursul unui an întreg farfuria unui flămând - un om care are nevoie de un prânz, de o vorbă bună, de cineva care să se gândească la el.

„Masa Bucuriei este o ocazie minunată de a asigura bătrânii aflați singuri în fața deznădejdii cu „pâinea cea de toate zilele”, o ocazie prin care noi toți devenim o familie iubitoare pentru cei cărora le deschidem ușa”, a menționat directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Astfel, pe parcursul zilei de 27 aprilie, în toate rețelele de magazine implicate în proiect vor fi prezenți voluntari, care vor purta tradiționalele veste galbene ale campaniei. Mai multe detalii despre locațiile în care se vor colecta alimente, găsiți pe pagina Misiunii „Diaconia”.

La ediția din 2023 a colectei naționale, într-o singură zi au fost colectate 39 tone de alimente. Doar la cantina socială mobilă ,,Aproape de Aproapele’’ din Chișinău, de exemplu, au fost distribuite anul întreg 40.160 de prânzuri calde pentru sute de beneficiari.

Campania este realizată cu suportul financiar al delegației Uniunii Europene în R. Moldova, prin intermediul proiectului „Parteneriate pentru servicii de cantină socială”.