O gospodărie din raionul Edineț, distrusă parțial în urma exploziei unei butelii de gaz. Atenționarea pompierilor

O gospodărie din raionul Edineț, distrusă parțial în urma exploziei unei butelii de gaz. Atenționarea pompierilor
Sursa foto: IGSU

O casă de locuit din Bădragii Vechi, raionul Edineț, a fost distrusă parțial după ce o butelie de gaz a explodat. Cazul a fost înregistrat pe 21 aprilie. Victime nu au fost raportate. Focul a distrus în totalitate bunurile materiale din interiorul locuinței și acoperișul casei, care în timpul incendiului s-a prăbușit. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să evite utilizarea și încărcarea buteliilor de gaz în locuințe.

„Pe data de 21 aprilie 2024, pompierii și salvatorii din raionul Edineț au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o casă de locuit în localitatea Bădragii Vechi. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:48. Potrivit informațiilor recepționate o locuință a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit pompierii și au stabilit că arderea s-a produs în casa de locuit cu suprafața totală de 84, iar în urma incendiului a avut loc o deflagrație a unei butelii de gaz cu volumul de 20 litri. m2. Incendiul a fost localizat la ora 14:36”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Victime nu au fost raportate. Focul a distrus în totalitate bunurile materiale din interiorul locuinței și acoperișul casei, care în timpul incendiului s-a prăbușit.
Cauza și circumstanțele producerii incendiului și a deflagrației urmează a fi stabilite de specialiști.

Recomandări

Astfel, IGSU avertizează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare. De asemenea, salvatorii îndeamnă oamenii  să evite utilizarea și încărcarea buteliilor de gaz în locuințe. În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de cinci metri de la intrarea în locuință.

Mai mult, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber, departe de încăperi. Totodată, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu.