O fetiță de trei ani a fost lăsată singură într-o mașină din capitală. Trecătorii au sunat la 112

O fetiță de trei ani a fost lăsată singură într-o mașină din capitală. Trecătorii au sunat la 112
Imagine simbol. Sursa foto: iStock 

O fetiță în vârstă de trei ani a rămas blocată într-un automobil din sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), copila ar fi fost lăsată dormind în interiorul mașinii încuiate de către tatăl său, care a plecat pe o perioadă scurtă de timp.

Incidentul a avut loc în această dimineață, pe bulevardul Moscova 14/1. Copilul a fost observat de trecători, care au alertat Serviciul 112.

La fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Rîșcani al IGSU, care au deblocat ușa mașinii și Substația de Asistență Medicală Urgentă Rîșcani (SAMU).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Copilul era foarte agitat, transpirat și manifesta o reacție acută la stres. Într-un final, peste 40 de minute, a fost găsit tatăl, care s-a apropiat și a luat copilul”, a precizat Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

În acest sens, autoritățile îndeamnă părinții să nu lase copiii nesupravegheați, în special în perioada caniculară, când temperaturile pot crește la nivele periculoase în interiorul mașinilor, iar riscul de deshidratare și de șoc termic este extrem de mare.

De asemenea, salvatorii îndeamnă părinții să fie vigilenți și în alte situații care ar putea prezenta un pericol, de exemplu atunci când se află cu cei mici în apropierea apei, a locurilor aglomerate sau în preajma unor obiecte periculoase.