O fetiță de 5 ani, operată de urgență după ce a căzut peste gardul unei biserici. Cum se simte

O fetiță de 5 ani, operată de urgență după ce a căzut peste gardul unei biserici. Cum se simte
Colaj ziar.md. Sursa foto: Facebook/AlaNemerenco

O fetiță de cinci ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut în gardul bisericii. Cazul a fost relatat de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a menționat că în prezent, copila se afla în afara oricărui pericol și că urmează o perioadă de recuperare.

„(...) Fetiță de 5 ani adusă la Institutul Mamei și Copilului din raion cu traumă gravă - a căzut în gardul bisericii, o suliță metalică a căruia i s-a înfipt adânc în gât. A fost adusă de ambulanță la Chișinău în sala de operații cu tot cu bucata de gard tăiată - pentru că era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici. (...) Operația a decurs cu succes, fetița, un îngeraș blond, astăzi este bine, transferată din terapia intensivă în salon și se va recupera, sperăm, definitiv”, a scris ministra.

Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, a precizat pentru ziar.md. că starea pacientei este stabilă și în prezent se află sub supravegherea medicilor din cadrul secției Chirurgie ORL, Clinica „Emilian Coțaga”, Institutul Mamei și Copilului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Recent, ministra a anunțat despre un alt caz tragic cu implicarea unui copil. Este vorba despre un băiat de 7 ani care a ajuns în reanimare, strivit de o poartă.

Un copil din Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce a fost strivit de o poartă. În ce stare se află micuțul
Un copil în vârstă de șapte ani din raionul Sîngerei a ajuns în reanimare, după ce o poartă s-a prăbușit peste el. Cazul a fost făcut public de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Contactat de ziar.md, purtătorul de cuvânt Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a declarat că în