O familie din nordul țării deține o livadă superintensivă de cireș: „Ne oferă posibilitatea să trăim acasă”

O familie din nordul țării deține o livadă superintensivă de cireș: „Ne oferă posibilitatea să trăim acasă”
Colaj ziar.md. Sursa foto: captură de ecran / TVN

Doi soți din raionul Soroca se pot lăuda cu o livadă de cireș de toată frumusețea. Serghei Afanasii a pus pe roate afacerea de familie din satul Șolcani acum opt ani, iar acum deține o plantație superintensivă. Potrivit agricultorului, în pofida multiplelor cheltuieli, investițiile se răscumpără și majoritatea recoltei ajunge în afara țării.

Până în prezent, un hectar cred că ajunge aproximativ la 35.000 euro, dar dacă cu plasă, poate fi și peste 40.000 euro. Se merită, soiuri bune, calitate și cireașa care este frumoasă niciodată nu va sta în livadă, se va vinde”, a declarat pomicultorul pentru TVN.

În viitor, agricultorul intenționează să instaleze și un sistem antigrindină, care să-i protejeze livada.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Nu vrem să plecăm peste hotare. Livada ne dă roade, ne oferă posibilitatea să trăim acasă și să muncim cu familia și copiii. Cred că este un viitor bun”, spune Tatiana Afanasii.

Livada familiei Afanasii a ajuns și în atenția ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, care a vizitat plantația.

„Conform programelor noi de investiții, o să trebuiască să majorăm partea de subvenționare anume pentru livezile de cireș și pentru livezile noi înființate cu sisteme de irigare”, a declarat oficialul.