O companie italiană și-a deschis prima fabrică de procesare a fructelor din R. Moldova la Căinari

O companie italiană și-a deschis prima fabrică de procesare a fructelor din R. Moldova la Căinari
Sursa foto: ipn.md.

Compania italiană LEONEVA și-a deschis prima fabrică de procesare a fructelor din R. Moldova, în orașul Căinari. Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în țara noastră din 2020, a reușit să prelucreze mai mult de 3.500 de tone de fructe.

Potrivit ambasadorului Italiei în R. Moldova, Lorenzo Tomassoni, deschiderea fabricii a contribuit la crearea mai multor locuri de muncă. În prezent, 25 de moldoveni sunt angajați, iar în următorii doi ani se preconizează angajarea a încă 15 persoane. Este vorba de o investiție de 1,5 - 2 milioane de euro.

„În Italia, ca și în R. Moldova, antreprenorii mici și mijlocii constituie baza economiei, iar investițiile noastre mereu sunt un parteneriat moldo-italian. Acesta nu se referă doar la lucruri, se întâmplă că mulți italieni sunt căsătoriți în R. Moldova și este un parteneriat literalmente moldo-italian. Aceste parteneriate, fie la nivel de persoane, fie la nivel de întreprinderi, crează avantaje comune la nivel european”, a mai spus ambasadorul italian.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Leoneva este prima companie italiană care operează în sectorul exportului de fructe din R. Moldova, în special prune, caise și stafide. Compania este prezentă la Chișinău din 2018.

În anul 2020, compania a reușit să exporte în mai multe țări din Europa 2500 de tone de prune, atât uscate, cât și stare proaspătă, și 1000 de tone de caise. Leoneva are o cooperare armonioasă și avantajoasă cu un partener de excelență Noberasco Spa, care distribuie fructe în întreaga lume.