O companie aeriană low-cost din Turcia mărește frecvența zborurilor regulate spre Chișinău

O companie aeriană low-cost din Turcia mărește frecvența zborurilor regulate spre Chișinău
Imagine simbol

Începând cu data de 5 mai, compania aeriană low-cost din Turcia „Pegasus Airlines” va mări frecvența zborurilor regulate spre Chișinău. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Noile rute vor fi operate în fiecare miercuri și duminică de pe și spre Aeroportul Sabina Gokcen din Istanbul - care este un nod important low-cost atât pentru zborurile spre Europa, cât și pentru cele spre Asia”, a precizat oficialul de la Chișinău.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Timp de mai multe luni la rând, orașul Istanbul a fost cea mai populară destinație în rândul pasagerilor care zboară de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Amintim că, în această primăvară în R. Moldova vine și Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa. Primele zboruri vor fi operate începând cu data de 1 mai.

Aeroportul din Chișinău, traversat în februarie de zeci de mii de pasageri. Câți au zburat spre Zanzibar și Sri Lanka
Pe parcursul lunii februarie, 188.417 pasageri au traversat Aeroportul Internațional Chișinău (RMO). Potrivit responsabililor aerogării, cifra este cu 2,8% mai mare față de perioada similară a anului trecut (cu 5.135 de pasageri mai mult). Cele mai populare destinații în luna februarie au fost Ista…
Peste 2,6 milioane de pasageri au traversat Aeroportul Chișinău în acest an. Istanbul - în topul destinațiilor
De la începutul anului 2023 și până la finele lunii noiembrie, 2.630.731 de pasageri au traversat Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Potrivit responsabililor aerogării, cifra este cu 25,9% mai mare față de anul precedent (cu 540.538 de pasageri mai mult). Astfel, doar în noiembrie, traficul t…