Noul tip de fraudă smishing continuă să facă victime. Recomandările poliției

Noul tip de fraudă smishing continuă să facă victime. Recomandările poliției
Sursa foto: politia.md.

Oamenii legii anunță că noul tip de fraudă online - smishing continuă să facă victime. Potrivit poliției, moldovenii primesc un mesaj care conține informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat. În acest sens, poliția recomandă să nu accesați linkurile pe care le primiți.

„De asemenea, pot fi întâlnite și mesaje cu informații despre o ofertă greu de refuzat sau cu titlu gratuit. Pe lângă text, aceste mesaje vor include și un link, care vă redirecționează către un website fraudulos unde vi se solicită să introduceți datele bancare ale cardului dvs. sau alte informații personale. Mai mult, prin intermediul unui astfel de link pot fi răspândite programe care vă pot infecta dispozitivul mobil”, notează poliția.

Astfel, oamenii legii recomandă să nu accesați link-urile pe care le primiți, să nu răspundeți la mesajele primite, să nu marcați mesajele suspecte ca SPAM, să descărcați aplicații numai din sursele oficiale, să nu introduceți informații personale sau bancare pe site-urile neverificate și să nu comunicați nimănui codul OTP primit de la bancă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Atenție! Un nou tip de fraudă online: Poliția recomandă să nu introduceți datele bancare pe site-uri neverificate
Poliția R. Moldova anunță despre un nou tip de fraudă online - smishing. Cetățenii R. Moldova primesc un SMS care conține informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat. Poliția recomandă să nu accesăm link-urile p…