Nouă ucraineni, prinși în timp ce treceau ilegal frontiera moldo-ucraineană

Nouă ucraineni, prinși în timp ce treceau ilegal frontiera moldo-ucraineană
Sursa foto: Poliția de Frontieră 

Nouă cetățeni ucraineni sunt documentați de polițiștii de frontieră, după ce au fost prinși trecând ilegal frontiera moldo-ucraineană. Poliția de Frontieră anunță că incidentul a avut loc în data de 14 aprilie 2024, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

„În timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, în zona de responsabilitate a SPF Briceni pe direcția Bulboaca-Novoia Alexeevca, patrula comună formată din polițiști de frontieră și un ofițer FRONTEX au observat un grup de bărbați ce înaintau, pe jos, spre interiorul țării”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Grupele de intervenție au surprins la fața locului nouă persoane care au traversat fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. Bărbații au comunicat că au fost ajutați să ajungă în R. Moldova, achitând fiecare sume de 7000 euro pe teritoriul Ucrainei.

În procesul de documentare a cazului, ucrainenii au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord cercetează cazurile sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe 11 aprilie, Rada de la Kiev a adoptat proiectul de lege privind mobilizarea. Astfel, din lege a fost eliminat termenul specific pentru demobilizarea celor care apără Ucraina încă din primele zile ale invaziei pe scară largă.

Kievul a aprobat noua lege a mobilizării. Soldații care luptă de la începutul războiului nu vor putea reveni acasă
Rada de la Kiev a adoptat proiectul de lege privind mobilizarea. Anunțul a fost făcut de către Iaroslav Jelezniak, șef adjunctul Comisiei de finanțe a Parlamentului, scrie UNIAN. Proiectul a fost susținut de către 283 de deputați. Anterior, deputații au votat pentru retragerea din proiect de lege a…