Noi tarife la apă și canalizare în Briceni și Vulcănești. Cât vor plăti consumatorii

Noi tarife la apă și canalizare în Briceni și Vulcănești. Cât vor plăti consumatorii
Sursa foto: Profimedia Images

Locuitorii din Briceni și Vulcănești vor plăti mai puțin pentru apă și canalizare. Potrivit noilor tarife aprobate la ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din 5 iulie 2024, consumatorii casnici din Briceni vor achita pentru un metru cub de apă aproape 23 de lei, iar la Vulcănești, locuitorii vor plăti în jur de 30 de lei.

Membrii ANRE au decis la ședința de vineri, 5 iulie, că consumatorii din cadrul „Gospodăriei Comunal–Locative Briceni” vor plăti pentru apă potabilă 22,98 lei/m3, cu 0,99 lei/m3 mai puțin decât tariful solicitat de operator. Pentru canalizare, cetățenii din Briceni vor achita 34,8 lei/m3, cu 2 lei/m3 mai puțin decât a fost solicitat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit ANRE, în cadrul Î.M. „Apă-Canal Vulcănești”, consumatorii vor plăti pentru un metru cub de apă în jur de 30 de lei, cu 0,83 lei/m3 mai puțin decât prețul solicitat de operator. Pentru serviciul public de canalizare, cetățenii vor achita 31,45 lei/m3.

De asemenea, membrii Consiliului de Administrație al ANRE au aprobat printr-o hotărâre modificarea denumirii din S.C. „BRM East Energy” în „Bursa Română de Mărfuri Est” S.R.L.