Noi marcaje rutiere în capitală. Unde au fost aplicate „covoarele roșii”

Noi marcaje rutiere în capitală. Unde au fost aplicate „covoarele roșii”
Sursa foto: Facebook/Direcția Generală Mobilitate Urbană

Primăria municipiului Chişinău anunță introducerea unui nou tip de marcaje rutiere, denumite „covoare roșii”, în cele mai aglomerate intersecții din oraș. Potrivit municipalității, aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor.

„Covoarele roșii se disting prin culoarea lor roșie stridentă, menită să atragă atenția șoferilor cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni”, anunță Direcția Generală Mobilitate Urbană.

Aceste marcaje sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind timp suplimentar de reacție pentru șoferi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, „covoarele roșii” sunt indicate pentru utilizare în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, asigurând o vizibilitate sporită și reducând riscul accidentelor.

Primele „covoare roșii” au fost deja implementate pe străzile Cuza Vodă, Sarmizegetusa, Miron Costin și Braniștii. În curând, acestea vor fi trasate și pe bulevardul Decebal, dar și pe bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj.