Noi exerciții cu rezerviștii Armatei Naționale: Vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere

Noi exerciții cu rezerviștii Armatei Naționale: Vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere
Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării

Armata Națională va desfășura noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Potrivit Ministerului Apărării, exercițiile vor avea loc în perioadele 20-24 și 27-31 mai curent.

Pentru organizarea exercițiilor, prealabil rezerviștii sunt chemați la Centrele Militar Teritoriale unde au viza de reședință pentru clarificarea situației militare, precum și înmânarea ordinelor pentru participare.

Activitatea de instruire durează cinci zile având ca scop verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Cele mai recente exerciții s-au desfășurat în luna martie curent, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale, iar următoarele instruiri vor demara în luna iunie.

Instruirea rezerviștilor are loc în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024 și Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate.