Noaptea trecută, Rusia a atacat Ucraina cu 55 de rachete și 21 de drone. La Herson a fost avariată gara feroviară

Noaptea trecută, Rusia a atacat Ucraina cu 55 de rachete și 21 de drone. La Herson a fost avariată gara feroviară
Sursa foto: Київська обласна прокуратура

Ucraina anunță că a doborât 39 de rachete din cele 55 lansate de Rusia noaptea trecută. De asemenea, apărarea aeriană a doborât aproape toate dronele rusești - 20 din 21. La Herson a fost avariată gara feroviară și o porțiune de cale ferată.

Forțele aeriene ucrainene anunță că, în noaptea de 7 spre 8 mai, Rusia a atacat Ucraina cu 55 de rachete și 21 de drone. Mai exact, Rusia a lansat asupra Ucrainei o rachetă „Kinjal”, trei rachete „Iskander”, patru rachete „Kalibr”, 45 de rachete de croazieră Kh-101/X-555 și și două rachete aeriene Kh-59/X-69. Apărarea aeriană a reușit să doboare 39 de rachete: 33 de rachete de croazieră, toate rachetele „Kalibr” și rachetele aeriene. De asemenea, apărarea aeriană a doborât 20 din cele 21 de drone lansate de ruși.

La Herson a fost avariată gara feroviară și o porțiune de cale ferată, a anunțat compania ucraineană Ukrzaliznița. Trenul Kiev-Herson va circula temporar până la Nikolaev. Până acolo și înapoi la Herson pasagerii vor fi transportați cu autobuze.

De asemenea, în urma atacului cu rachete din noaptea trecută a fost avariată o instalație de infrastructură civilă, precum și mai multe case de locuit, a anunțat Procuratura din Kiev.