Nereguli la Școala Profesională din Alexăndreni. Ministerul Educației anunță că va sesiza CNA

Nereguli la Școala Profesională din Alexăndreni. Ministerul Educației anunță că va sesiza CNA
Sursa foto: mec.gov.md.

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că va sesiza Centrul Național Anticorupție (CNA) privind neregulile depistate în rezultatul auditului efectuat la Școala Profesională din Alexăndreni, raionul Sîngerei. Controlul a fost efectuat în perioada aprilie - iunie curent și a vizat activitatea instituției din anii 2022 - 2024.

Potrivit instituției, misiunea de audit a fost realizată în urma unei vizite inopinate a unui secretar de stat al MEC. Acesta a constatat că majoritatea elevilor erau absenți, administrația școlii pretinzând că aceștia efectuau în acel moment stagiul de practică.

În rezultatul auditului, au fost depistate mai multe abateri de la cadrul legal. Astfel, pentru cei 50 de elevi care își făceau studiile în cadrul școlii profesionale era alocat un număr de 200 de burse.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, auditul a scos la iveală că unii elevi au fost înmatriculați cu finanţare de la bugetul de stat fără a fi respectate normele legale.

Concomitent, administrația instituției a admis diverse abateri în ceea ce privește achizițiile publice, decontarea combustibilului, asigurarea alimentaţiei elevilor din contul resurselor bugetului de stat, acordarea burselor de studii și cazarea în cămine. Raportul final al misiunii de audit va fi transmis CNA pentru investigații suplimentare.