Muzică, dans și obiceiuri autentice: Festivalul Tradițiilor Românești revine la Chișinău

Muzică, dans și obiceiuri autentice: Festivalul Tradițiilor Românești revine la Chișinău
Sursa foto: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova / Facebook

Festivalul Tradițiilor Românești revine la Chișinău cu o nouă ediție. Timp de trei zile, în perioada 17 – 19 mai, publicul va avea acces gratuit la zeci de evenimente. De la 10:00 dimineața și până la orele 21:00, vizitatorii vor putea admira expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, dansuri populare, muzică tradițională, concerte ale unor trupe consacrate, dar și din noul val al muzicii românești.

Potrivit organizatorilor, și în acest an, gazda Festivalului va fi Grădina Botanică, din Chișinău. Astfel, patrimoniul celor nouă regiuni istorice ale României va fi prezentat și explicat publicului din R. Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie.

Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari autohtoni, care abia așteaptă să împărtășească vizitatorilor din măiestria muncii lor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În cele trei seri de Festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună cu Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, precum și Direcția 5.

Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul Festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare.

Anul trecut, peste 35.000 de persoane au vizitat prima ediție a Festivalului Tradițiilor Românești. Evenimentul este organizat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României (DRRM), sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis. Proiectul are drept scop promovarea valorilor românești în R. Moldova și consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări.