Municipiul Ungheni ar putea avea unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din țară

Municipiul Ungheni ar putea avea unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din țară
Sursa foto: Primăria municipiului Ungheni / Facebook

Municipiul Ungheni ar putea avea unul dintre cele mai moderne adăposturi de câini fără stăpân din R. Moldova. Reprezentanții autorităților locale anunță au vizitat Centrul de Gestionare Câini fără Stăpân din Cluj-Napoca, pentru a se familiariza cu experiența clujenilor în acest domeniu.

„În R. Moldova, deocamdată, nu există nici cadru legal privind întreținerea și protecția animalelor de companie, nici experiențe de preluat. Centrul de la Cluj-Napoca a fost creat în anul 1991, ajungând la momentul de față unul model, cu circa 400 de locuri, cu un număr semnificativ de angajați și investiții de sute de mii de lei lunar”, precizează Primăria municipiului Ungheni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În cadrul unei vizite de lucru la Reghin, un alt oraș înfrățit cu Ungheniul, primarul de Ungheni a discutat cu președinta Fundației pentru Protecția Animalelor „Robin Hood” din Austria, Marion Löcker.

„Dânsa a dat asigurări că va veni la Ungheni pentru a pune umărul la soluționarea problemei câinilor fără stăpân, așa cum o face de ani buni în România”, conchis responsabilii din centrul țării.

Recent, în municipiul Ungheni a început construcția unui adăpost de câini abandonați. Potrivit autorităților locale, pentru a deține un adăpost de câini conform standardelor europene, este nevoie de parcurs un drum lung.

VIDEO/ Maidanezii își așteaptă stăpânii. Cum poți adopta un câine de la azilul din Chișinău
Mișutca și Malîș - așa sunt botezați doi dintre cei circa 400 de maidanezi plasați la Necropola de animale din Chișinău. În timp ce își așteaptă viitorii stăpâni, câinii sunt îngrijiți de angajații azilului, care îi hrănesc și le fac curat în cuști. De la începutul anului curent au fost