Moscova susține că a distrus 36 de drone lansate de Ucraina în regiunile Belgorod, Briansk și Kursk

Moscova susține că a distrus 36 de drone lansate de Ucraina în regiunile Belgorod, Briansk și Kursk
Atac cu drone asupra regiunii Belgorod, 30 iunie 2024. Sursa foto: Настоящий Гладков/Telegram

Aproximativ 36 de drone ucrainene au vizat trei regiuni rusești situate la granița cu Ucraina, anunță Ministerul rus al Apărării și guvernatorii din Belgorod, Briansk și Kursk.

Ministerul rus al Apărării a anunțat luni dimineață că a doborât 36 de drone lansate de ucraineni în noaptea de duminică spre luni asupra regiunilor de la granița cu Ucraina. Potrivit Moscovei, 18 drone au fost doborâte în regiunea Briansk și câte nouă în regiunile Kursk și Belgorod.

„Sistemele de apărare aeriană au distrus și eliminat 18 drone deasupra regiunii Briansk, nouă drone au fost distruse în regiunea Kursk şi nouă drone deasupra regiunii Belgorod”, a raportat Ministerul Apărării al Federației Ruse pe Telegram.

Dronele doborâte în regiunea Briansk nu au făcut nicio victimă şi nicio distrugere materială, a anunțat la rândul său pe Telegram guvernatorul local Aleksandr Bogomaz.

Guvernatorul interimar al regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a spus că doar șapte drone ar fi fost doborâte în regiunea sa.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov, a anunțat despre un atac cu drone asupra raionului Graivoron. Potrivit acestuia, liniile electrice au fost avariate, ceea ce a dus la întreruperea furnizării de curent electric în câteva localități.