Medicii moldoveni Moldovenii din toată lumea au donat peste 200 de mii de euro pentru a-l salva pe Marseli Mizerniuc

Medicii moldoveni Moldovenii din toată lumea au donat peste 200 de mii de euro pentru a-l salva pe Marseli Mizerniuc
Sursa foto: Facebook/Caritate.md

În doar 12 ore, moldovenii au reușit să colecteze o sumă record de peste 200 de mii de euro pentru a-l salva pe tânărul Marseli Mizerniuc, care a suferit un grav accident săptămâna trecută, pe insula Bali. Cofondatoarea platformei de colectare a fondurilor Caritate.md, Svetlana Sainsus, a anunțat că mai mulți medici au acceptat să zboare în Bali ca să ajute la operația pe cord a lui Marseli.

„Am reușit să colectăm 201.336€ în 12 ore. Astăzi încă odată m-am convins că moldovenii noștri sunt cei mai săritori la nevoie”, a scris Svetlana Sainsus marți seara, 27 februarie, pe rețelele sociale.

În dimineața zilei de 28 februarie, potrivit informațiilor de pe platforma caritate.md, pentru viața lui Marseli au fost donate 206.130 de euro, cu peste șase mii mai mult decât suma necesară.

Marseli a suferit un accident rutier pe insula Bali împreună cu prietena sa. Băiatul a fost internat de urgență și diagnosticat cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare. După cinci zile de tratament, starea lui Marseli s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier.

Apropiații lui Marseli au fost informați că tânărul trebuie să treacă prin două intervenții chirurgicale complexe la inimă, pe aorta ascendentă și apoi pe aorta descendentă. Operația nu poate fi efectuată fără echipamente care trebuie aduse tocmai din Jakarta și costă peste 200.000 de euro.

După ce familia băiatului a rugat medicii din R. Moldova să se implice, cofondatoarea platformei Caritate.md, Svetlana Sainsus, a anunțat că au fost găsiți medici care vor zbura spre Bali pentru a salva viața tânărului: „Am găsit medici gata să zboare, încercăm sa organizăm zborul”, a anunțat Sainsus în seara zilei de 27 februarie.

Pentru inima lui Marseli Mizerniuc: Un tânăr din R. Moldova are nevoie de 200.000 de euro, ca să rămână în viață
Un tânăr originar din R. Moldova se zbate între viață și moarte, după ce a fost implicat pe 20 februarie într-un grav accident pe insula Bali. Potrivit informațiilor publicate pe platforma caritate.md, în urma impactului, Marseli Mizerniuc a fost diagnosticat cu fractura femurului stâng și sângerări…