Moldovenii care au cetățenia unui stat UE, invitați să participe la alegerile pentru Parlamentul European

Moldovenii care au cetățenia unui stat UE, invitați să participe la alegerile pentru Parlamentul European
Sursa foto: European University Institute

Moldovenii de acasă și din diasporă, care au cetățenia unui stat membru al Uniunii Europene, sunt îndemnați să participe la alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura în perioada 6-9 iunie 2024. Apeluri în acest sens au fost lansate de președinta țării Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul țării Dorin Recean.

În R. Moldova, alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate pe 9 iunie, în 52 de secții de votare în țară, dintre care 13 - în Chișinău.

„Votul moldovenilor pentru un Parlament European care susține aderarea Republicii Moldova la UE este important pentru întreaga țară. (...) Pe 9 iunie mergeți la vot pentru a decide componența următorului Parlament European”, spune Maia Sandu.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, susține că este important ca toți moldovenii cu pașapoarte UE să participe la alegerile europene din 9 iunie, „pentru ca vocea noastră, a moldovenilor, să răsune în continuare în Parlamentul European”.

„Cu cât mai mare va fi participarea oamenilor din Moldova care pot vota la alegerile europarlamentare, cu atât se va auzi mai puternic mesajul că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția în care merge UE. Va fi și mai ușor de primit sprijin european dacă, pe 9 iunie, oamenii din R. Moldova vor ieși la vot în număr mare”, a declarat Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă, alături de colegii săi din Partidul Acțiune și Solidaritate.

Și prim-ministrul țării, Dorin Recean a îndemnat toți cetățenii europeni din R. Moldova, din țară și de peste hotare, să meargă și să voteze la alegerile europarlamentare.

Mai multe informații despre cum puteți vota în cadrul alegerilor pentru Parlamentul european aflați AICI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În total, pentru alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024 vor fi deschise 915 de secții de votare. Lista o găsiți AICI.

Printre statele care vor găzdui cele mai multe secții de votare se numără: Italia, Spania, Marea Britanie. În țările menționate, vor fi deschise peste 100 de spații pentru alegerile Parlamentului European.

În R. Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare pentru alegerile Parlamentului European din 9 iunie
Peste 50 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul R. Moldova pentru alegerile Parlamentului European din 9 iunie. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a publicat lista sediilor secțiilor de votare organizate în străinătate pentru alegerile europarlamentare…