Ministrul Agriculturii: CFM a suferit pierderi pe urma scăderii exporturilor ucrainene pe cale ferată

Ministrul Agriculturii: CFM a suferit pierderi pe urma scăderii exporturilor ucrainene pe cale ferată
Imagine simbol. Sursa foto: aolkz.kz

Cantitatea de mărfuri exportate de Ucraina pe cale ferată a scăzut considerabil, fapt care a afectat veniturile Căii Ferate din Moldova (CFM). Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat acest lucru în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

„Ei trecuseră pe cale ferată parțial, dar din momentul când s-a deschis portul Odesa și celelalte porturi ale lor, tranzitarea R. Moldova s-a redus la maxim. Adică era o sursă de venit destul de importantă pentru Căile Ferate din Moldova și din păcate s-a redus în totalitate sau aproximativ”, a menționat Vladimir Bolea.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Recent, și fostul director al CFM, Oleg Tofilat, a precizat pentru Radio Moldova că veniturile întreprinderii s-au diminuat din cauză că a scăzut cantitatea de mărfuri exportate din Ucraina în România.

Săptămâna trecută, deputații au votat un proiect de lege care presupune extinderea procedurii de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase până la finele anului 2024. La propunerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Guvernul va putea extinde termenul cu cel mult 12 luni.

Procedura de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase, extinsă până la finele anului 2024
Procedura de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase va fi extinsă până la finele anului curent. Deputații tocmai au votat în două lecturi proiectul de lege care prevede modificarea Legii privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător. Inițiativa a fost înaintată…