Malul drept va achiziționa de la MGRES 92% din energia electrică necesară pentru luna iunie

Malul drept va achiziționa de la MGRES 92% din energia electrică necesară pentru luna iunie
Imagine simbol

În luna iunie, Chișinăul va achiziționa 92% din necesarul de energie electrică de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES). Cu un anunț în acest sens a venit compania Energocom.

Conform prognozei pentru luna iunie, necesarul consumatorilor de pe malul drept al Nistrului constituie circa 334.613 MWh. Potrivit precizărilor Energocom, circa 308.223 MWh vor fi achiziționați de la MGRES, din stânga Nistrului.

Concomitent, aproximativ 21.528 MWh (6% din necesarul de electricitate) vor fi asigurați de energia electrică produsă de centralele electrice cu termoficare urbane și de producătorii de energie din surse regenerabile.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Alți circa 4.862 MWh sau echivalentul a 2% din necesarul de electricitate, vor fi contractați de pe bursa românească OPCOM, pentru a acoperi, în special, consumul în orele de vârf.

Amintim că, la finele lunii octombrie a anului trecut, Energocom a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu MGRES până la sfârșitul lui 2024. Atunci, președinta Maia Sandu anunțase că autoritățile de la Chișinău au luat această decizie întrucât malul drept al Nistrului „nu are surse alternative” de aprovizionare.

Șefa statului precizase că malul drept va putea renunța la energia electrică produsă în stânga Nistrului după finalizarea Liniei Electrice Aeriene de 400 kV pe direcția Vulcănești - Chișinău, care unește sistemul energetic al R. Moldova cu cel al României. Linia va traversa opt raioane, pe o distanță de 158 de km, și va fi finalizată în 2025.

Contractul de achiziție a energiei electrice de la MGRES, prelungit până la sfârșitul lui 2024
Compania Energocom anunță că a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu centrala de la Cuciurgan (MGRES) până la sfârșitul lui 2024. Astfel, țara noastră va procura în continuare cea mai mare parte din necesarul de energie electrică de la MGRES. Potrivit Energocom, costul energiei r…
Maia Sandu a comentat contractul de achiziție a energiei electrice cu MGRES: „Nu avem alte surse”
Președinta R. Moldova, Maia Sandu, susține că autoritățile de la Chișinău au prelungit contractul cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES), până în 2024, deoarece malul drept al Nistrului „nu are surse alternative” aprovizionare. Șefa statului susține că autoritățile construiesc în prezent o linie direct…