Mai mulți psihologi, contabili și directori adjuncți în școli. Ce modificări a aprobat Ministerul Educației

Mai mulți psihologi, contabili și directori adjuncți în școli. Ce modificări a aprobat Ministerul Educației
Sursa foto: shisuka

Numărul de posturi pentru funcția de psiholog în școli a fost mărit, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Totodată, instituțiile de învățământ vor putea angaja mai mulți contabili, directori adjuncți și personal auxiliar. În acest sens, MEC a aprobat mai multe modificări la Normele de personal pentru școli.

Potrivit Ministerului, solicitarea de a interveni cu ajustări la normele de personal pentru instituțiile de învățământ general a fost făcută urmare a mai multor discuții cu directorii de școli și cadrele didactice.

Conform noilor prevederi ale documentului, a fost revizuit numărul de funcții de director adjunct, precum și exclusă limita maximă de 6 unități. Totodată, a fost majorat numărul de posturi pentru funcția de psiholog, fiind oferită posibilitatea și școlilor de până la 200 de elevi de a angaja psihologi. Concomitent, instituțiile pot apela la Serviciul raional/municipal de asistență psihopedagogică (SAP) pentru a li se oferi specialiști calificați.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit MEC, școlile cu un număr mai mare de 641 de elevi pot angaja o unitate de cadru didactic de sprijin la momentul identificării necesității pentru cel puțin un copil, iar pentru școlile de până la 200 de elevi a fost inclusă și funcția de secretar.

În același timp, a fost majorat și numărul maxim de contabili pentru instituțiile de învățământ care sunt la autogestiune și nu folosesc serviciile contabilității centralizate, iar pentru instituțiile cu profil de Arte a fost instituită funcția de acordor de instrumente muzicale.

Schema de încadrare a personalului în instituţiile publice de învăţământ se elaborează în fiecare an de către directorul instituţiei de învăţământ, se avizează de consiliul de administraţie al școlii şi se aprobă de organul local de specialitate în domeniul învăţământului/fondator, în limita normelor de personal stabilite prin prezentul ordin și a bugetului aprobat pentru instituție.