Mai mulți moldoveni și ucraineni ar fi furat din Franța biciclete în valoare de aproape două milioane de euro

Mai mulți moldoveni și ucraineni ar fi furat din Franța biciclete în valoare de aproape două milioane de euro
Imagine simbol

Începând cu anul 2021, șaisprezece moldoveni și trei ucraineni ar fi furat zeci de biciclete performante din Franța. Vehiculele în valoare de circa 1.800.000 de euro erau destinate comercializării în R. Moldova și Ucraina. Cazul este investigat de ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit oamenilor legii, bicicletele electrice și cu cadru din carbon, al căror preț s-ar situa între 3.000 și 10.000 de euro, au fost furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța.

„O perioadă, acestea erau transportate în afara Franței, în Europa, pentru comercializare. De curând, însă, bicicletele furate au început a fi transportate în R. Moldova și Ucraina, pentru a fi puse în vânzare la un preț redus cu 20%-30%, ca marfă de mâna a doua (pe internet, fără bon de plată, așa cum nu dispuneau de certificate sau alte documente ale bicicletelor)”, precizează Poliția și PCCOCS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

După ce 12 moldoveni și trei ucraineni ucraineni au fost reținuți în Franța, săptămâna trecută, în R. Moldova au avut loc mai multe percheziții. Descinderile s-au desfășurat la Chișinău, Cantemir și Cahul, sub egida Europol, de comun cu Jandarmeria Națională a Franței, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”.  

„Acum, în R. Moldova sunt investigați patru bănuiți cu vârste cuprinse între 35 și 45 ani, care participau la sustragerea bicicletelor, anterior judecați în R. Moldova pentru furturi și jafuri”, conchid oamenii legii.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.