Mai mulți membri ai trupei ruse Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova

Mai mulți membri ai trupei ruse Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova
Sursa foto: Facebook/B-2

Mai mulți membri ai trupei din Rusia „Bi-2” și familiile lor au depus marți, 23 aprilie, actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova. Despre acest lucru a anunțat consilierul președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel.

„Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul Europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova. Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma «acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova». În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a scris Adrian Băluțel.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Canalul de Telegram „Вёрсткa” scrie că ar fi vorba despre trei membri ai trupei care au depus actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova. Liderii grupei, Liova și Shura nu sunt în lista solicitaților, pentru că au cetățenie israeliană.

Pe 24 ianuarie 2024, membrii trupei Bi-2 au fost reținuți după un concert în Thailanda. Aceștia au achitat o amendă pentru că au susținut concertul fără vize de lucru, după care au trimiși într-un centru de detenție. Abia la 1 februarie artiștii au putut zbura spre Israel. Aceștia au raportat presiuni din partea autorităților ruse.