Mai multe tipuri de arme și muniții vor fi interzise. Proiectul, votat în lectura a doua

Mai multe tipuri de arme și muniții vor fi interzise. Proiectul, votat în lectura a doua
Sursa foto: MariuszBlach de la Getty Images

(Update) Deputații au votat în lectura a doua proiectul de lege care prevede extinderea listei armelor de foc și munițiilor interzise.

Astfel, lista armelor de foc și munițiilor interzise a fost extinsă cu câteva poziții – arme automate transformate în arme semiautomate; arme semiautomate cu percuție centrală și țeavă scurtă ce permit lansarea a peste 21 de cartușe; arme semiautomate cu țeavă lungă ce permit lansarea a peste 11 cartușe fără încărcare. De asemenea, se vor impune interdicții pentru operațiunile cu încărcătoarele pentru armele de foc semiautomate, care pot conțin mai mult de 20 de cartușe sau mai mult de 10 cartușe în cazul armelor de foc cu țeavă lungă.

Autorii mai propun completarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă cu unele noțiuni noi.

(Știre inițială) Mai multe tipuri de arme de foc și muniții vor fi interzise. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat la ședința de miercuri, 7 februarie, a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Astfel, lista armelor de foc și munițiilor interzise a fost extinsă cu următoarele poziții: arme automate transformate în arme semiautomate, arme cu semiautomate cu percuție centrală și țeavă scurtă ce permit lansarea a peste 21 de cartușe, arme semiautomate cu țeavă lungă ce permit lansarea a peste 11 cartușe fără încărcare.

Totodată, se vor impune interdicții pentru operațiunile cu încărcătoarele pentru armele de foc semiautomate, care pot conțin mai mult de 20 de cartușe sau mai mult de 10 cartușe în cazul armelor de foc cu țeavă lungă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Concomitent, autorii proiectului mai propun completarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă cu unele noțiuni noi cum ar fi: „muniție cu proiectile explozive”, „muniție cu proiectile incendiare”, „muniție cu proiectile perforate”.

Modificarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.