MAE anunță că nu sunt moldoveni printre victimele cutremurului din Taiwan

MAE anunță că nu sunt moldoveni printre victimele cutremurului din Taiwan
Sursa foto: Profimedia images

Niciun cetățean al R. Moldova nu a avut de suferit în urma cutremurului cu magnitudinea 7,2 din Taiwan, care s-a produs miercuri. Precizarea a fost făcută de către responsabilii de la Ministerul de Externe de la Chișinău.

Miercuri, insula a fost lovită de cel mai puternic cutremur în ultimii 25 de ani, provocând moartea a patru persoane. Zeci de persoane au fost rănite.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Guvernul din Taiwan a anunțat că patru persoane au murit în Hualien, localitate din estul țării, unde a avut loc epicentrul, iar peste 50 au fost rănite. Cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit, mai mult de jumătate în Hualien. Aproximativ 20 de persoane sunt blocate, iar lucrări de salvare sunt în curs de desfășurare, scrie sursa citată.

Agenția meteorologică japoneză și Agenția de seismologie din Filipine au emis avertismente pentru locuitorii din zonele de coastă din mai multe provincii, îndemnându-i să se evacueze spre zone mai înalte.

VIDEO/ Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a avut loc în Taiwan. Cel puțin patru oameni au murit
Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade a zguduit miercuri Taiwanul. Reuters scrie că acesta este cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani, provocând moartea a patru persoane. Zeci de persoane au fost rănite. Guvernul din Taiwan a anunțat că patru persoane au