Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european

Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european
Sursa foto: Facebook/Ministerul Educației și Cercetării

Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european, la categoria de vârstă rezervată vârstei sub 20 de ani, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Până a se califica în finala categoriei de greutate de până la 70 kg, sportivul i-a învins pe reprezentanții Italiei, Bulgariei, Ucrainei și Germaniei. În ultimul act a cedat doar în fața lui Magomed Baitukaev, care a evoluat la competiția continentală de la Novi Sad, Serbia sub drapel neutru.

Pe podiumul de premiere, la europenele de lupte U-20, a urcat și Alexandru Borș. Acesta l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 86 kg de ucraineanul Pavlo Vaskovski.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Un alt luptător de stil liber Constantin Buza a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 97 kg în fața georgianului Ramini Gulitashvili și a ocupat locul V.

Totodată, Ana-Maria Crețu, în concursul de lupte feminine, a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 65 kg, contra polonezei Alicja Nowosad. Rezultatele lotului național au ajuns pe locul V în clasamentul general pe echipe.