Luptătorii de stil greco-roman au cucerit două medalii la Campionatul European U-23

Luptătorii de stil greco-roman au cucerit două medalii la Campionatul European U-23
Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova

Luptătorii de stil greco-roman au cucerit două medalii la Campionatul European U-23. Competiția s-a desfășurat la Baku, Azerbaijan, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Astfel, Vitalie Eriomenco a cucerit medalia de argint, cedând la limită în finala categoriei de până la 63 kg, în fața azerului Ziya Babashov. Până în ultimul act, Vitalie Eriomenco i-a mai învins pe Hristo Biserov Valentino din Bulgaria, Bekir Ates din Turcia și Aleksandr Andreev care a evoluat sub drapel neutru.

Pe podium la europenele rezervate vârstei sub 23 de ani a urcat și Alexandrin Guțu. În finala mică a categoriei de greutate de 77 kg, luptătorul nostru l-a învins cu 3-2 pe rusul Ismail Barakhoev.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Până a ceda în semifinale în fața viitorului campion, azerul Khasay Hasanli, Alexandrin Guțu a repurtat trei victorii: 9-0 cu polonezul Kamil Aleksander Czarnecki, 8-0 cu portughezul Joao Pedro Duarte Simoes, și 13-0 cu suedezul Lars Adam Magnus Strandner”, a notat MEC.

Un alt reprezentant al țării noastre, Leonid Moroz a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 55 kg și a ocupat locul V.

Vasile Zabica, Alexandru Solovei și Roman Balchivschii vor disputa duelurile în recalificări în lupta pentru medalia de bronz în categoriile lor de greutate.