Lucrările de reparație a traseului Soroca-Otaci sunt în plină desfășurare. Investiția ajunge la 44 de milioane de euro

Lucrările de reparație a traseului  Soroca-Otaci sunt în plină desfășurare. Investiția ajunge la 44 de milioane de euro
Sursa foto: stiri.md

Lucrările de reparație a traseului național Soroca-Otaci, considerat cel mai deteriorat din R. Moldova, sunt în plină desfășurare. Investiția de 44 de milioane de euro are scopul de a îmbunătăți condițiile de deplasare pentru localnici și tranzitul camioanelor, scrie nordnews.md.

Potrivit presei locale, reabilitarea drumului se desfășoară în două etape: prima, pe un segment de 31 de kilometri, este programată între decembrie 2023 și iunie 2026, cu un buget de 34 de milioane de euro.  

A doua etapă de reparații, care acoperă un segment de 9,4 kilometri cu un cost estimat la 9,2 milioane de euro, este programată pentru anii 2023-2025. Localnicii speră ca lucrările să fie finalizate în termenul prevăzut, ținând cont de întârzierile de acum 8 ani, când falimentul firmelor contractante a întrerupt proiectul.

„Este foarte bine, acest drum nu a fost reparat de mult timp. Este foarte bine pentru oameni și pentru mașini. Pentru toți. - Câți ani ați așteptat? -Vreo 40 de ani”, a declarat un șofer.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Inginerii de pe șantier spun că vor fi extinse acostamentele, adăugată o a treia bandă pentru camioane, vor fi instalate 800 de indicatoare rutiere și reconstruite 29 de poduri.

Traseul Soroca-Otaci, care duce spre punctul vamal de la frontiera moldo-ucraineană, este crucial pentru comerț. Mai mult, semnificația acestei porțiuni joacă un rol foarte important în viața raioanele din nordul țării, în special pentru Ocnița, Dondușeni, Drochia și Soroca, mai scrie presa locală.