Votat în prima lectură. Lucrările de construcție zgomotoase vor fi interzise în zilele de sărbătoare nelucrătoare

Votat în prima lectură. Lucrările de construcție zgomotoase vor fi interzise în zilele de sărbătoare nelucrătoare
Imagine simbol

ACTUALIZARE (16 mai, 14:53) Proiectul de modificare a Legii cu privire la locuințe, elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru, a fost votat de Parlament în prima lectură.

ȘTIREA INIȚIALĂ, (15 mai, 11:26) Lucrările de construcție la blocurile de locuit care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18:00 – 08:00. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului pentru examinare o inițiativă legislativă care prevede acest lucru.

Totodată, potrivit proiectului, la reconstrucția încăperilor va fi interzisă modificarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale prin instalarea utilajului consumator de gaze în alte încăperi decât în bucătărie sau hale termogeneratoare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Concomitent, va fi interzisă și efectuarea lucrărilor de termoizolare și de schimbare coloristică a fațadei în lipsa autorizației de construire pentru lucrările la fațadele clădirilor orientate spre bulevarde și străzi, la clădirile cu statut de monument, la construcțiile din zonele de protecție a acestora, cu excepția lucrărilor de finisare exterioară, care nu modifică elementele fațadelor și a soluțiilor cromatice.

Alte modificări prevăd extinderea termenului de privatizare pentru locuințele pasibile de privatizare. Termenul va fi extins din considerentul că există litigii care urmează a fi examinate de instanța de judecată și pentru că există circa 9.000 de locuințe pasibile pentru privatizare, cele mai multe fiind în municipiul Chișinău.