Locuitorii din Bubuieci sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege primarul

Locuitorii din Bubuieci sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege primarul
Sursa foto: Sursa foto: Europa Liberă

Locuitorii din Bubuieci sunt așteptați duminică, 11 februarie, la urnele de vot pentru a-și alege primarul, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC). Potrivit instituției, la ora 07:00, au fost deschise toate cele patru secții de votare.

În buletinul de vot sunt înscriși șase concurenți electorali:

-          Grinco Victor din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova,

-          Percemlî Alexei din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”,

-          Moraru Igor din partea Partidului Liberal,

-          Purteanu Lilia din partea Partidului Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei,

-          Mocan Gheorghii din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova

-          Dodi Alun din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării”.

„La urnele de vot sunt așteptați 7.954 de alegători. Până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 112 alegători sau 1,28% din cei înscriși în listele electorale”, a notat CEC.

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Totodată, votarea se va încheia la ora 21:00.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Mandatul primarului din comuna Bubuieci a fost anulat. Decizia a fost aprobată pe 26 ianuarie de Comisia Electorală Centrală (CEC), după ce instanța de judecată a stabilit caracterul ilegal al actului administrativ de înregistrare în cursa electorală a candidatului din partea Partidului Politic Mișcarea Alternativa Națională, Leonid Umaneț.

Potrivit primarului Ion Ceban, „candidatul MAN la funcția de primar în Bubuieci, Leonid Umaneț, a prezentat actele că deține studii”, iar CEC a „încălcat toate procedurile și termenele legale” atunci când a adoptat decizia de anulare a mandatul primarului din comuna Bubuieci.

Mandatul primarului din Bubuieci a fost anulat: Locuitorii vor ieși la alegeri repetate pe 11 februarie
Mandatul primarului din comuna Bubuieci a fost anulat. Decizia a fost aprobată pe 26 ianuarie de Comisia Electorală Centrală (CEC), după ce instanța de judecată a stabilit caracterul ilegal al actului administrativ de înregistrare în cursa electorală a candidatului din partea Partidului Politic Mișc…