Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost prelungită

Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost prelungită
Sursa foto: Agenția Proprietății Publice

Licitația publică pentru ocuparea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită. Potrivit administrației aeroportului, Comisia de licitație a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de participare în contextul în care a fost depus doar un singur dosar de participare. Astfel, companiile interesate să închirieze spațiile comerciale de la aeroport pot depune oferte în perioada 26 martie - 15 aprilie. Aceasta este a treia oară când statul anunță licitație pentru spațiile duty-free de la Aeroportul Internațional Chișinău.

„În contextul în care, astăzi, 25 martie, curent, ora 17:00, s-a finalizat termenul de depunere a ofertelor pentru Licitația cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, informăm că a fost depus doar un singur dosar de participare, respectiv, Comisia de licitație a decis prelungirea termenului de depunere a cererilor de participare”, a anunțat administrația aeroportului.

Calendarul de organizare a licitației publice:

  • 26 martie - 15 aprilie, 2024 - perioada de depunere a cererilor de participare;
  • 15-16 aprilie, 2024 - examinarea dosarelor;
  • 17 aprilie, 11:00 - desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului.
„Este important de menționat că, potrivit calendarului, în intervalul de 11-25 martie, curent, Lagardere Travel Retail a fost singura companie care a depus dosarul de participare la licitație, iar companiile care au solicitat clarificări la subiect au fost: Best Value, DFM, Lagardere Travel Retail, Avolta AG, Viorica Cosmetics, Moonglow, Adani Group și Aero Food. În cazul în care și la expirarea termenului prelungit, va fi depus doar un singur dosar, organizatorul licitației va considera procedura nominalizată a fi finalizată, potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de dare în locaţiune a activelor neutilizate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 483 din 29.03.2008 în coroborare cu prevederile Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 136 din 10.02.2009”, anunță Aeroportul Chișinău.

Lotul care urmează să fie scos la concurs conține zece unități, cu o suprafață totală de 5.153,5 metri pătrați.

Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului din aprilie 2023, după ce în anul 2013 a fost dat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani companiei Avia Invest. Magazinul duty-free de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost închis în decembrie 2022, în urma modificărilor Codului vamal și fiscal. Pe 3 septembrie 2023, și celelalte magazinele de la punctele de trecere a frontierei au rămas fără licență.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Agenția Proprietății Publice a anunțat în ianuarie 2024 despre inițierea procesului de demarare a licitației cu strigare pentru locațiunea activelor neutilizate din Aeroportul Internațional Chișinău, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, popular cunoscute ca: Zona Sterilă și Zona Duty Free.

Peste aproape o lună, Agenția Proprietății Publice a anunțat relansarea licitației publice pentru ocuparea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău, decizia fiind motivată prin „lipsă de concurență suficientă”, după ce la prima licitație s-au înregistrat doar două companii.