Letonia urmează să livreze Ucrainei drone în valoare de un milion de euro

Letonia urmează să livreze Ucrainei drone în valoare de un milion de euro
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski alături de prim-ministra Letoniei, Evika Siliņa. Sursa foto: president.gov.ua

Letonia pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Potrivit agenției Unian, țara urmează să-i transfere Kievului în această lună un lot de drone și să furnizeze fonduri pentru inițiativa cehă privind achiziționarea muniției și obuzelor, necesare armatei ucrainene.

„Următorul pachet de asistență militară este preconizat deja în această lună. Am pregătit donații atât pentru lucruri materiale și tehnice, cât și pentru munițiile și armele de care dispunem. Muniția este deosebit de importantă pentru Ucraina. Explozivii, transportul, armele și echipamentul personal este foarte important”, a declarat prim-ministra Letoniei, Evika Siliņa, în timpul unei conferințe de presă susținută alături de premierul ucrainean Denis Șmîhal.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Concomitent, Letonia a anunțat că va contribui cu zece milioane de euro la inițiativa Cehiei de a cumpăra muniție pentru Ucraina.

„Foarte curând intenționăm să livrăm primele drone, a căror valoare totală constituie un milion de euro. Aeronavele fără pilot au fost deja testate. Colegii noștri au constatat că acestea îndeplinesc cerințele”, a precizat oficiala letonă.

Potrivit lui Silina, în aprilie, valoarea totală a sprijinului militar al țării sale pentru Ucraina va ajunge la 372 de milioane de euro - echivalentul a 0,25% din PIB-ul Letoniei.