FOTO/ Laboratorul pentru extragerea uleiurilor eterice din Rîșcani va fi gata până la finele lunii septembrie

FOTO/ Laboratorul pentru extragerea uleiurilor eterice din Rîșcani va fi gata până la finele lunii septembrie
Colaj ziar.md. Sursa foto: Livada Moldovei / Facebook

La toamnă, elevii Colegiului Agroindustrial din Rîşcani vor putea extrage uleiuri eterice într-un laborator modern, dotat cu utilaje de ultimă generație. Lucrările de construcție vor fi finalizate către finele lunii septembrie, susțin reprezentanții proiectului „Livada Moldovei”.

Laboratorul didactic „Procesarea și controlul calității uleiurilor eterice” va fi dotat cu mobilier, utilaje de laborator, tehnică IT și instalații de extragere a uleiurilor eterice. Valoarea totală a investițiilor constituie peste 465 de mii euro.

„În prima fază a proiectului au fost livrate utilajele agricole, necesare pentru plantarea, recoltarea și întreținerea suprafețelor de levănțică și salvie. Utilizând aceste utilaje de ultimă generație, elevii, îndrumați de cadrele didactice, au plantat două hectare de levănțică și au semănat două hectare de salvie”, precizează Livada Moldovei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Recolta de levănțică și salvie urmează a fi procesată, în scopuri didactice, de către elevii și profesorii Colegiului Agroindustrial din Râșcani, utilizând capacitățile laboratorului didactic care se află în construcție.

Investițiile sunt realizate în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) cu suportul Băncii Europene de Investiții (BEI).

Livada Moldovei este o linie de creditare pentru investițiile în sectorul horticol, oferită de către BEI Guvernului R. Moldova, care, la rândul său, acordă acest împrumut băncilor comerciale participante. Proiectul se va încheia pe 31 ianuarie 2025.

La Rîșcani se construiește un laborator pentru extragerea uleiurilor eterice. Lucrările, în plină desfășurare
Colegiul Agroindustrial din Rîşcani va avea un laborator modern pentru extragerea uleiurilor eterice, în valoare de circa 465 de mii de euro. Potrivit reprezentanților proiectului „Livada Moldovei”, lucrările de construcție sunt în plină desfășurare. Laboratorul didactic „Procesarea și controlul ca…