La Hâncești va fi amenajată o zonă de agrement în lunca râului Cogâlnic. Proiectul costă peste 20 de milioane de lei

La Hâncești va fi amenajată o zonă de agrement în lunca râului Cogâlnic. Proiectul costă peste 20 de milioane de lei
Sursa foto: ADR Centru

În municipiul Hâncești va fi amenajată o zonă de agrement în lunca râului Cogâlnic. Contractul privind realizarea lucrărilor de construcție și amenajare a zonei a fost semnat pe 1 iulie de către reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Primăria Hâncești și compania responsabilă de realizarea proiectului.

Proiectul „Valorificarea luncii râului Cogâlnic prin amenajarea zonelor de agrement și eliminarea riscului de inundații” urmează a fi implementat în decurs de 12 luni.

Prin desfășurarea lucrărilor planificate, va fi îmbunătățită starea albiei râului Cogâlnic și diminuat riscului de inundații. De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de amenajare a gazonului pe un perimetru de 18 801 m2, construcția a 1120 m drum de acces, amenajarea a două terenuri de fotbal, două parcări, 2354 m de alei pietonale, două pasarele peste râu, terenuri de joacă, și curățarea a 6000 m de albie a râului Cogâlnic.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit contractului semnat pe 1 iulie, antreprenorul este obligat să execute toate lucrările, prevăzute în contract, în termenele stabilite prin graficul general de realizare a lucrărilor şi graficul de execuție şi de o calitate corespunzătoare prevederilor actelor normative.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 21 083 604 de lei. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, și cofinanțat de instituția aplicantă.

Prin realizarea acestui proiect, autoritățile locale își propun crearea unui spațiu dedicat relaxării, recreerii și socializării, care va spori calitatea vieții locuitorilor din municipiul Hâncești, anunță reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Centru.