La Chișinău are loc Marșul Pride, în susținerea comunității LGBT

La Chișinău are loc Marșul Pride, în susținerea comunității LGBT
Sursa foto: captură de ecran

La Chișinău are loc duminică 16 iunie, începând cu ora 12:00, marșul Pride. Festivalul comunității LGBT+ din R. Moldova „Moldova Pride” tradițional se încheie cu acest marș care începe de la intersecția străzilor București și Ismail.

Manifestanții au pornit în marș, purtând diferite bannere, steaguri și umbrele cu culorile curcubeului, în ritmul tobelor și al altor instrumente de percuție.

Oamenii legii sunt prezenți pentru a asigura ordinea publică.

Primăria a anunțat că este afectată circulația troleibuzelor, care traversează str. București. Astfel, la indicația agenților de patrulare, troleibuzele sunt redirecționate după cum urmează:

  • Ruta nr. 28 circulă pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tur/retur;
  • Ruta nr. 34 - redirecționată pe str. Ștefan cel Mare - str. Ciuflea;
  • Ruta nr. 17 - redirecționată pe bd. Dacia - str. Ciuflea - bd. C.  Negruzzi - Gara Feroviară.

Sâmbătă, 15 iunie, ceci de persoane, printre care și un grup de slujitori, au participat la Marșul Familiei, organizat sâmbătă, 15 iunie, de către Partidul Socialiștilor din R. Moldova în semn de protest față de Marșul Pride.

La Chișinău s-a desfășurat marșul Familiei, organizat de Partidul Socialiștilor
Zeci de persoane, printre care și un grup de slujitori, au participat la Marșul Familiei, organizat sâmbătă, 15 iunie, de către Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Acțiunea are loc în semn de protest față de Marșul Pride, care se va desfășura duminică, 16 iunie. Marșul Familiei a pornit…