La bordul navei sechestrate de către Iran în Golful Persic se afla și un cetățean al Federației Ruse

La bordul navei sechestrate de către Iran în Golful Persic se afla și un cetățean al Federației Ruse
Sursa foto: Gena Anfimov

Ambasada Rusiei în Iran a confirmat că un cetățean rus se afla bordul navei cargo, pe care Gărzile Revoluţionare ale Iranului (IRGC) au sechestrat-o sâmbătă în Golful Persic. Anterior, canalul de Telegram „Vladivostok nr. 1” anunțase că mecanicul superior al navei este originar din oraşul Vladivostok, situat în Extremul Orient rus.

„Ambasada este în contact permanent cu autoritățile locale pentru a clarifica toate detaliile prezenței cetățeanului rus T. S. Kolceanov la bordul vasului maritim „Aries”, pentru a furniza asistența consulară necesară. Menținem legătura cu rudele marinarului rus”, a anunțat misiunea diplomatică.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit companiei internaţionale de transport maritim Mediterranean Shipping Company (MSC), în momentul sechestrării, la bordul navei s-ar fi aflat 25 de membri ai echipajului, inclusiv 17 cetățeni indieni, patru filipinezi, doi pakistanezi, un eston și un rus.

Amintim că forțele navale ale Gărzilor Revoluţionare ale Iranului - armata ideologică a Iranului - au confiscat sâmbătă o navă cargo, despre care se crede că aparține miliardarului israelian Eyal Ofer, membru al uneia dintre cele mai bogate familii din țară.

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a cerut Uniunii Europene să declare Gardienii Revoluţiei drept organizație teroristă și să sancționeze Iranul.

Iranul a sechestrat nava unei companii internaționale, deținută parțial de un om de afaceri israelian
Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei iranieni, armata ideologică a Republicii Islamice, au sechestrat sâmbătă un portcontainer “cu legături” cu Israelul în Golf, scrie Agerpres.ro. „Un portcontainer cu numele MCS Aries a fost sechestrat de forţele speciale maritime” în cursul „unei…