Kate Middleton a anunțat că are cancer și urmează chimioterapie preventivă

Kate Middleton a anunțat că are cancer și urmează chimioterapie preventivă
Sursa foto: captură video

Kate Middleton, Prinţesa de Wales, a declarat vineri că are cancer. În prezent, aceasta urmează chimioterapie preventivă, după ce testele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale abdominale majore în ianuarie au indicat prezenţa cancerului, scrie Agerpres.

Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia prinţului William, moştenitorul tronului, a fost spitalizată două săptămâni în ianuarie, după o intervenţie chirurgicală pentru o afecţiune necanceroasă, dar nespecificată, indica biroul prinţesei. Cu toate acestea, într-un mesaj video, Kate a spus că teste ulterioare au indicat cancer, dar ea a spus că este bine şi devine mai puternică.

„Prin urmare, echipa mea medicală a recomandat că ar trebui să urmez chimioterapie preventivă şi sunt acum în fazele incipiente ale acelui tratament. (...) Acest lucru, desigur, a fost un şoc imens, iar William şi cu mine facem tot ce ne stă în putinţă pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii”, a declarat aceasta.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Biroul prinţesei Kate, Palatul Kensington, a declarat că nu va oferi alte detalii despre tipul de cancer şi menţionează că se află în recuperare şi chimioterapiea preventivă a început în februarie.

Kate nu a mai apărut la un eveniment public de când s-a alăturat altor membri ai familiei regale la o slujbă în biserică în ziua de Crăciun.